Učitavanje događaja
  • Ovaj događaj je prošao.

Seminar Yoga and Ayurveda

Listopad 15, 2016 @ 10:00 - Listopad 16, 2016 @ 10:00

400Kn

Veličanstvena Ajurveda je vjerojatno prva medicinska, prirodna i sistematska disciplina koja se pojavila na našem planetu. Ajurveda kombinira manifestno s nemanifestnim, mikrokozmos s makrokozmosom, materijalno i duhovno i još je od početaka drevnih vremena bila i ostala jedna izrazito racionalna i strukturirana metoda koja se razvila u različitim pravcima baš poput najsuvremenije medicinske znanosti.

Zajedno s Jogom, Ajurveda nas uči umijeću življenja u savršenom zdravlju i iskonskoj sreći. Kombinacija između ove dvije sestrinske discipline stvara balans i sklad između fizičkog i psihičkog aspekta života omogućavajući tako ljudskom biću da iskusi svoju biološku ali i duhovnu prirodu.

Tako ne postoji više osjećaj odvojenosti između različitih komponenti ljudskog bića kao i između čovjeka i njegove okoline koja uključuje druga ljudska bića, životinje, biljke i minerale.

Neki od ovih principa mogu se aplicirati na prehranu jer obje, Joga i Ajurveda, smatraju prehranu ključnom i najbitnijom terapijom. Zajedno sa snom i regulacijom seksualne energije, ispravna prehrana definitivno udara temelje zdravom i sretnom životu. Ispravne prehrambene navike i učinkovito probavljena hrana, snabdijeva energijom sve aspekte bića. Ja sam uvjeren da je raj tu i sada, upravo ovdje gdje živimo, istinska sreća ovisi o našim izborima i jedna od tajni kako živjeti sretno je naučiti ispravno koristiti sve poklone koje nam priroda nudi na pladnju. To se isto tako tiče i prehrane.

Jako sam često naglašavao da život koji vodi prema cjelovitom zdravlju i iskonskoj sreći ovisi o upotrebi upravo onih stvari koje su ispravne i kompatibilne s nama a ne samo onoga što nam se sviđa, čak i ako se na sreću, vrlo često, te dvije stvari preklapaju. Joga i Ajurveda, kao što su učeni mudraci uvijek govorili, smatraju da čovjek postaje ono što jede i ono što misli. Reorganizacija našeg uma i naše prehrane, dva aspekta koja su u današnje vrijeme u vrlo konfuznom stanju, dovela bi nas do  ključne startne točke koja vodi prema cjelovitom unaprjeđenju naših života.

Maestro Amadio Bianchi-Swami Suryananda Saraswati ambasador je Joge i Ajurvede u čitavom svijetu i utemeljitelj svjetske organizacije pod nazivom “World Yoga and Ayurveda Community”. Dugogodišnji je predsjednik najprominentnijih organizacija u polju Joge i Ajurvede kao što su “European Yoga Federation” i “World Movement for Yoga and Ayurveda” i jedan od osnivača “European Ayurveda Association”.
Autor je mnogih, rado čitanih naslova, pisanih u području Joge i Ajurvede.

Više o Swami Suryanandi možete saznati na cysurya.milano.it/.

Detalji

Početak:
Listopad 15, 2016 @ 10:00
Kraj:
Listopad 16, 2016 @ 10:00
Cijena:
400Kn
Kategorija događaja:
Web sajt
http://www.hsy.hr/dogadjanja/

Mjesto

Pink Elephant Yoga House
Gundulićeva 63/3, Zagreb, 10000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Map
Web sajt
http://www.pinkelephant.hr/