Petra Bianco

Petra je odrastala u jogijskom okruženju od malena jer su njeni roditelji prakticirali i podučavali yogu još u osamdesetima. Njezin jogijski put krenuo je pod njihovim okriljem i danas ih smatra svojim prvim yoga mentorima i velikom inspiracijom.
Željna iskustava koji će joj proširiti horizonte, kao vrlo mlada djevojka, uputila se u inozemstvo gdje je godinama gradila karijeru uspješnog internacionalnog modela i živjela na različitim lokacijama svijeta. Tada je yoga postala njeno utočište i životni put koji se malo pomalo iskristalizirao u životni poziv. Upisuje svoju prvu edukaciju za yoga učitelja 2010 godine u Indiji kod Kamala Singha i Sunila Sharme kada i počinje njezin put podučavanja Ashtanga Vinyasa sustava. Ubrzo nakon, odlučila se vratiti u Hrvatsku gdje zajedno sa svojim suprugom Marcom, velikom inspiracijom i yoga mentorom, otvara Pink Elephant Yoga House i nadalje do danas razvija i provodi različite programe i škole posvećene jogijskom obrazovanju. Danas uči Ashtanga sustav pod okriljem svog voljenog učitelja Eddie Sterna koji ju, osim rada na tradicionalnom pristupu Ashtanga yogi, uvodi i u vještine pjevanja mantri i izvođenja puja ceremonija.
Susret s velikim živućim učiteljem pranayame, O.P. Tiwarijem, obilježava njezin početak rada na segmentu pranayame i ayurvede i od 2012. svake godine odlazi na jednomjesečne edukacije u Kaivalydhama Yoga Institute of India. Uz njegov blagoslov i bezuvjetnu podršku, razvija veliku ljubav za ovu praksu i 2015 godine postaje certificirani učitelj pranayame u Kaivalydhama tradiciji. Svake godine se vraća u Kaivalydhama Institute gdje trenutno nastavlja svoju naprednu trogodišnju edukaciju s Tiwarijiem i njegovim sinom Sudhirom.

Opširnije…