Simpozij Yoga i zdravlje

Najveći poklon Indije svijetu jest – yoga.

Primjenom yoge, svaki narod može unaprijediti bilo koje od područja života. Svakodnevno svjedočimo sve većem interesu za ovom drevnom disciplinom koja dobiva i znanstveno utemeljenje. Uloga Hrvatskog saveza za yogu je potaknuti i podržati spoj drevne prakse i današnje znanosti, kao i povezati širu javnost, praktikante i učitelje yoge s vodećim znanstvenicima i izlagačima koji su već izvršili određena istraživanja u tom smjeru.

Cilj Simpozija o yogi, ove godine pod nazivom “Yoga i zdravlje”, jest predstaviti znanstveno utemeljene dobrobiti prakse yoge i tako promicati njenu primjenu i ispravnu procjenu u društvu.

Ove će se godine na Simpoziju predstaviti četiri govornika koji će izlagati iz kuta različitih znanstvenih usmjerenja s naglaskom na tematici psiho-fizičkog zdravlja u kontekstu yoge. Ujedno ćete imati priliku poslušati osobna iskustva dvoje javnih osoba, praktikanata yoge, o rezultatima njihove prakse na profesionalnom planu. Troje predstavnika istaknutih jogijskih organizacija u Hrvatskoj pričat će nam o vlastitom iskustvu podučavanja yoge u široj zajednici i društvu, općenito.

Kategorija: Objave